مقابله با وقوع خطرات آشپزخانه

1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره (به این مطلب امتیاز دهید!)
Loading...

مقابله با وقوع خطرات آشپزخانه

1- (FIRE)آتش سوزي
2- (SCORCH) سوختگي
3-CUTTING)) بريدگي ، قطع عضو
4- (SLIPY)لغزندگي
5-(SHOCK ELECTRICAL) برق گرفتگي
6-( CHILBLAIN )سرمازدگي منشا حريق در آشپزخانه
1- كهنه هاي چرب وآغشته به مواد روغني(OILY RAGS )
2- وسايل الكتريكي( ELECTRICAL EQUIPMENT)
3- مايعات قابل اشتعال (COMBUSTIBLE LIQUID)
راههاي مقابله با ريسك هاي موجود در آشپزخانه
(Ways to confront the risk in the kitchen) 1- آتش سوزي(Fire) آموزش افراد وآشنايي آنها با نحوه كار با تجهيزات اطفاء حريق تميز نگه داشتن محيط آشپزخانه وتجهيزات پخت وپزي وحرارت ده آشپزخانه دور نگه داشتن وسايلي از قبيل كهنه هاي تنظيف ،دستمال و.. از وسايل پخت و پز حرارتي هميشه اطمينان داشته باشيد که وسايل پخت و پز بعد از استفاده خاموش شده باشد درزمان طبخ غذا هميشه فن روشن باشد .تا از محبوس شدن حرارت وبخارهاي مايعات در آشپزخانه جلوگيري شود. اگر روغن آتش بگيرد ابتدا دكمه شستي اعلام حريق را بصدا درآوريد سپس اجاق داغ وفن را خاموش کنيد و سرپوش ظرف را روی آن بلغزانيد ويا از پتوي ضد حريق استفاده کنيد. ظرف روغن داغ ويا روغن در حال حريق را در آشپزخانه از يک جا به ديگر جای نبريد زيرا ممکن است آتش گسترش يافته و سبب صدمه گردد . صبر کنيد تا روغن درحال احتراق بعد از خاموشی سرد شود بعد سرپوش ظرف را بر داريد در غير اينصورت سبب شعله ور شدن مجدد روغن ميشويد. هشدار (Warning) حريقی که از اثر روغن باشد توسط ريختن آب خاموش نميشود . هيچ گاه بر روی روغن در حال اشتعال آب نريزيد . اگر آب بريزيد سبب انتشار بيشترآتش ميشود و اگر باعث جراحت گردد صدمه ء آن بيشتر است.
برای حد اکثر امکان حفاظت آشپز خانه از حريق مواد ذيل را توصيه ميکنيم: 1- عدم حضور شخص در آشپز خانه سبب بروز حريق ميشود اگر لازم است هنگام پختن غذا از آشپز خانه خارج شويد جريان برق تجهيزات غذا پزی را قطع کنيد.
3- دستمالهای آشپز خانه و دستکش مخصوص و اشيا ي ديگريکه قابل آتش گرفتن دارند بايد به حد کافی از اجاق و فرهاي غذا پزی دور نگه داشته شود . 4- روغن را با احتياط کامل در پخت و پز بکار بريد آنرا به اهستگی حرارت دهيد برای حرارت دادن بزرگی ظرف به اندازه ء کافی باشد حرارت را آنقدر کم نگه داريد که سبب پاش شدن روغن نگردد . تعميرات تجهيزات آشپزخانه را به مسئولين بسپاريد.ازدستكاري وتعمير آنها جلوگيري كنيد.
2- سوختگي
SCORCH) 1)- لباسهايی به تن داشته باشيد که آستين های آن در هنگام غذا پختن به آرنجها محکم باشد.
2- حمل و جايجايي ناصحيح برخي ظروف حاوي مواد غذايي داغ
3- لغزندگي در هنگام حمل ظروف حاوي مواد غذايي داغ
4- قرار گرفتن در معرض بخار هاي مواد غذايي راههاي مقابله از بروز حوادث سوختگي(prevention of scorch) 1- آشنايي پرسنل با مخاطرات فوق الذكر(personnel must be familiar with perils ) 2- استفاده از تجهيزات حفاظت فردي مناسب با كار(using suitable personal protective equipments) 3- بريدگي ، قطع عضو (CUTTINGكار با انواع چاقوها وتجهيزات برنده ومخلوط كن آشپزخانه،مثل چرخ گوشت ،انواع كاتر، همزن راههاي مقابله با ريسك هاي ناشي ازبريدگي وقطع عضو(ways to prevent cutting risks) شناسايي دستگاهها و نصب علائم ايمني و هشدار دهنده مربوط به آنها آشنا بودن پرسنل به نحوه صحيح كار با آنها ودقت كافي درزمان كار كردن با آنها(متمركز نمودن حواس) درصورت خرابي اين تجهيزات برق آنها را قطع نموده وبه مسئولين مربوطه اطلاع دهيد. جلوگيري از پراكندگي وسايل برنده ورنده درمحيط آشپزخانه وتهيه قفسه هاي مربوط به نگهداري آنها پس ازاتمام كار با تجهيزات برنده ورنده ومخلوط كن و.. آنها را خاموش نماييد.
4- لغزندگي (SLIPY )استفاده از چكمه هاي لاستيكي آج دار مخصوص كار در آشپزخانه دزمانيكه نياز به شستشوي كف آشپزخانه ميباشد بلافاصله كف آشپزخانه را تميز كنيد.
5- برق گرفتگي(SHOCK ELECTRICAL) درصورت خرابي تجهيزات و وسايل آشپزخانه تعميرات آنها را به افراد مسئول بسپاريد. به علائم ايمني نصب شده برروي دستگاهها توجه نماييد. افراد مجاز ،سوئيچ اصلي قطع جريان برق را بدانند. كليه پرسنل ميبايست با چگونگي مقابله با برق گرفتگي آموزشهاي لازم را فرا گرفته باشند. بازديد دوره اي از تجهيزات آشپزخانه (افراد مجاز –كارشناس ايمني – كارشناس برق و…) استفاده از تجهيزات ايمني مناسب در هنگام شستشو وتميز نمودن آشپزخانه
6- سرمازدگي ويخ زدگي (CHILBLAIN )درصورت محبوس شدن در فضاي سرد خانه ،دكمه فشاري وضعيت اضطراري را فشاردهيد.
متولد آذر 1369. کارشناس بهداشت حرفه ای ناپیوسته از دانشگاه کرمانشاه می باشم. باتوجه به پراکندگی موضوعات تصمیم به راه اندازی این سایت گرفته ام و در این راستا به یاری همه مهندسین نیازمندم. انشا... بتونیم به کمک همه، سایت پر محتوایی برای همکاران داشته باشیم.
با عضویت در خبرنامه ایمیلی جدیدترین مطالب را در ایمیل تان دریافت کنید. اعضاء خبرنامه و صفحات اجتماعی ACGIH از امکانات ویژه ای برخوردار خواهند شد !!! تعداد افراد فیدبرنر
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

معادله را حل کنید *